Wat is er allemaal gebeurd tijdens de actieweek van RTL Project Glimlach?

Zojuist werd bij 'Beau' bekendgemaakt dat er voorlopig 2.168.390 euro is opgehaald voor RTL Project Glimlach. De hele week hebben verschillende programma’s, kanalen en gezichten van RTL actie gevoerd om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

"Heel veel dank aan alle donateurs!” 

De actieweek is zojuist afgesloten met de finale van 'The Masked Singer', die werd gewonnen door Jamai Loman, of te wel Cupdio, en met John Williams, Beau van Erven Dorens en Nicolette van Dam. De opbrengst van RTL Project Glimlach gaat naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, waarmee onderzoek en projecten mogelijk worden gemaakt die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

Peter van der Vorst, Directeur content RTL Nederland:“Ik ben ongelooflijk trots dat we zoveel geld hebben opgehaald voor de Stichting kinderziekenhuizen van Oranje. Heel veel RTL-collega’s, kijkers én adverteerders hebben zich met hart en ziel voor Project Glimlach ingezet. Met de opbrengst ondersteunen we initiatieven die pijn, angst en stress kunnen verminderen bij ernstige zieke kinderen. Heel veel dank aan alle donateurs!” Bijzondere acties

De afgelopen week is er door middel van verschillende acties aandacht gevraagd voor RTL Project Glimlach. Zo maakte Eva Jinek bijvoorbeeld eenmalig ‘Jinek Junior’, Beau van Erven Dorens ging het avontuur aan op een kite, Eddy Zoëy kwam in actie als kunstenaar en Robert ten Brink bracht boeketten rond als dokter Love. Ook werden er verschillende items geveild, waaronder de pakken van de finalisten van ‘The Masked Singer’, de winnende foto van Bridget Maasland van ‘Het Perfecte Plaatje’ en een tiny house uit ‘Tiny House Battle’, dat maar liefst 31.000 euro heeft opgebracht. 

 

Verminderen van angst, pijn en stress

Met de opbrengst van RTL Project Glimlach zullen verschillende projecten worden gerealiseerd of in gang worden gezet om stress, angst en pijn bij zieke kinderen te verminderen. Zo kunnen er meer VR brillen beschikbaar worden gesteld die de angst voor een operatie verminderen, is er onderzoek mogelijk naar het verminderen van stress rondom prikken, kan er extra onderzoek gedaan worden naar de implementatie van de pijnapp, waarmee ouders en kinderen thuis op een makkelijke manier hun pijnscore kunnen aangeven en de pijnbehandeling aangepast kan worden, en kan onderzoek naar de mentale ondersteuning van chronisch zieke kinderen mogelijk gemaakt worden.Over RTL Project Glimlach 

RTL Project Glimlach is een inzamelingsactie waar RTL zijn platforms, presentatoren en zijn merken inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met de opbrengst van RTL Project Glimlach wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de 7 aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld. 

 

Samenwerking Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam: Het Amalia Kinderziekenhuis, Het Beatrix Kinderziekenhuis, Het Emma Kinderziekenhuis, Het Prinses Máxima Centrum, Het Sophia Kinderziekenhuis, Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Willem- Alexander Kinderziekenhuis. Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen zij samen in actie. Omdat zij samen, naast hun bestaande activiteiten, nóg meer kunnen bereiken voor diegenen waar het allemaal om draait; ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben. Het eerste waar zij zich, samen met RTL Project Glimlach, voor inzetten is onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de kinderziekenhuizen worden behandeld in Nederland.

Disclaimer: De opnames van de video's voor RTL Project Glimlach hebben plaatsgevonden voor de vierde coronagolf en/of met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

 

Doe mee aan RTL Project Glimlach en steun de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en projecten te realiseren om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen. Steun jij deze kinderen ook? Doneer dan hier.