Dit zijn de ontroerende verhalen achter de armbandjes

Ook onze partner Unilever draagt RTL Project Glimlach een bijzonder warm hart toe. Om de inzamelingsactie voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje onder een groot publiek onder de aandacht te brengen, heeft Unilever een mooie actie opgezet samen met Kruidvat: vanaf nu liggen er namelijk speciale RTL Project Glimlach-armbandjes in de schappen.

“Ik wil andere kinderen laten zien dat je altijd positief moet blijven"

Hieronder kun je lezen hoe de ontwerpen voor deze armbandjes tot stand zijn gekomen. Alle armbandjes zijn gemaakt door patiëntjes uit de zeven aangesloten kinderziekenhuizen. Meer informatie over deze actie kun je vinden op de website van Kruidvat. 

 

Nikita (17) – Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

De creatieve Nikita is altijd al veel bezig geweest met tekenen en ontwerpen. Ze maakte daarbij vaak gebruik van een tekenprogramma op de iPad. Toen dit ontwerpproject tijdens de ziekenhuisopname gestart werd, ging Nikita direct actief aan de slag met het ontwerpen van een armbandje. Het logo van het LUMC was een inspiratiebron voor het ontwerp en daarbij kon het Willem-Alexander Kinderziekenhuis-vogeltje natuurlijk niet ontbreken.

Nikita kreeg het eerste armbandje zélf overhandigd. Ze was dan ook erg trots op haar ontwerp: “Ik vind hem echt heel leuk geworden!”

 

Shane (13) - Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam

Shane is dertien jaar en is al vanaf zijn zevende patiënt in Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Hij is daar onder behandeling voor zijn PDD-NOS en ADHD. Shane heeft met veel plezier meegedaan aan de armbandjes ontwerpwedstrijd voor RTL Project Glimlach. Hij vindt het namelijk erg belangrijk dat de kinderziekenhuizen genoeg geld krijgen om leuke projecten voor de patiëntjes op te zetten, zodat zij zich kunnen ontspannen tijdens hun opname in het kinderziekenhuis.

De techniek die Shane op het winnende armbandje heeft gebruikt had hij nét bij tekenles geleerd. Hij heeft bewust voor vrolijke kleuren gekozen en er natuurlijk een heleboel ‘glimlachjes’ in verwerkt. Shane is supertrots dat zijn ontwerp als winnend armbandje voor ‘zijn’ Sophia Kinderziekenhuis is gekozen. Hij hoopt dat er veel geld door opgehaald wordt voor de mooie projecten die gaan zorgen voor minder stress én meer ontspanning bij de zieke kinderen.

 

Dinand (9) - Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen

De negenjarige Dinand heeft energie voor tien en houdt ervan dingen te ondernemen. Wat je echter niet ziet als je hem ontmoet, is dat hij in zijn jonge leven al drie levertransplantaties heeft moeten ondergaan. Dinand is één van de twee kinderambassadeurs van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, omdat hij graag een steun wil zijn voor andere kinderen die ook naar het ziekenhuis moeten.

Dinand vond het erg leuk om te helpen bij het ontwerpen van de armbandjes. Hij vindt zijn eigen bandje dan ook erg cool geworden!

 

Lima (9) - Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam

Lima is een vrolijk, ietwat verlegen, welbespraakt meisje van negen jaar oud. Als je het niet wist, zou je niet weten dat ze chronisch ziek is en iedere twee weken naar het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam moet. Lima, die problemen heeft met haar darmen, is één van de kinderambassadeurs van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, het goede doel waar RTL Project Glimlach geld voor inzamelt.

“Ik wil andere kinderen laten zien dat je altijd positief moet blijven.” Emma heeft daarom gekozen voor een heel vrolijk ontwerp voor haar armbandje.

 

In onderstaande video van 'RTL Boulevard' is te zien hoe Dinand en Lima het verhaal áchter de armbandjes voor RTL Project Glimlach uitleggen aan presentatrice Bridget Maasland.

 

Lana (9) - Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht

Lana is negen jaar en is de grote zus van Evi. Evi is chronisch ziek en loopt al haar hele leven in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Lana maakt daardoor van heel dichtbij mee hoe het is om ziek te zijn. Lana heeft dit armbandje ontworpen om iets voor haar zusje te kunnen doen. En natuurlijk ook voor alle andere kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis worden behandeld. Want hoe meer geld, hoe meer er geregeld kan worden voor de zieke kinderen …. Maar óók voor de zusjes en broertjes van deze kinderen!

Lana is zelf ook weleens in het Wilhelmina Kinderziekenhuis geweest op de longafdeling, vanwege een allergie voor huisstofmijt en een longfunctietest. Lana is heel trots op ‘haar’ armbandje, ze vindt hem heel tof geworden.

 

De overige drie armbandjes; het armbandje van het Princes Máxima Centrum in Utrecht, het armbandje van het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen en het RTL Project Glimlach-armbandje zijn een combinatie van verschillende tekeningen van meerdere kinderen.

 

Disclaimer: De opnames van de video's voor RTL Project Glimlach hebben plaatsgevonden voor de vierde coronagolf en/of met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

 

Doe mee aan RTL Project Glimlach en steun de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en projecten te realiseren om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen. Steun jij deze kinderen ook? Doneer dan hier.