Door een ziekenhuispaspoort leren artsen Lexie (6) kennen, nog voordat ze haar gezien hebben

Je ziet het niet aan haar, maar Lexie (6) heeft het 22q11.2 deletie syndroom. Het ziektebeeld is heel divers; van lichamelijke afwijkingen tot psychische klachten. Lexie vindt de slaapdokter best wel spannend. De artsen zou daarom graag een ziekenhuispaspoort introduceren, waarin ze van te voren al kunnen lezen waar patiëntjes tegenop zien. Deze speciale paspoorten zouden eraan kunnen bijdragen om de angst, pijn en stress te verminderen bij de ernstig zieke kinderen.

Wil jij meer weten over Lexie? Op deze pagina lees je een openhartig interview met haar ouders Patricia en Niels over hoe zij het ziek zijn van hun dochtertje ervaren.

 

Disclaimer: De opnames van de video's voor RTL Project Glimlach hebben plaatsgevonden voor de vierde coronagolf en/of met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

 

Doe mee aan RTL Project Glimlach en steun de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en projecten te realiseren om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen. Steun jij deze kinderen ook? Doneer dan hier.