Ontsnapte dieren in Hospital Hero app zorgen voor afleiding bij Sofia (9)

De negenjarige Sofia is geboren met een zeldzame bloedafwijking. Ze moet daarom met regelmaat naar het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, het kinderziekenhuis van het LUMC. Sofia voelt zich vaak gespannen als ze naar het ziekenhuis moet. De Hospital Hero app helpt haar om haar gedachten te verzetten en weer wat rustiger te worden.

De Hospital Hero app geeft namelijk met filmpjes uitleg bij elke stap van het bezoek. Daarnaast biedt de app ook afleiding doordat kinderen op zoek kunnen gaan naar ‘ontsnapte’ dieren in het ziekenhuis.

Wil jij meer weten over Sofia? Op deze pagina lees je een interview met haar neefje Noah, die voor Sofia een grote steun is.

 

Disclaimer: De opnames van de video's voor RTL Project Glimlach hebben plaatsgevonden voor de vierde coronagolf en/of met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

 

Doe mee aan RTL Project Glimlach en steun de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en projecten te realiseren om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen. Steun jij deze kinderen ook? Doneer dan hier.