Pasgeboren schilpadje van Nicolette van Dam zorgt voor enorm bedrag aan donaties

Het schildpadje RTL Project Glimlach-ambassadrice Nicolette van Dam en haar man Bas Smit zorgt voor een hoop reuring op Instagram. De familie Smit is namelijk op zoek naar een naam voor hun nieuwe aanwinst en deze zoektocht is gekoppeld aan een ludieke actie voor RTL Project Glimlach...

"Net op de dag dat de grote actie voor RTL Project Glimlach begint, komt het ei uit"

Op het Instagramkanaal van Bas is te zien hoe Nicolette en dochtertjes Kiki-Kate en Lola-Lily ontdekken dat ze de trotse ‘ouders’ zijn geworden van een piepklein schildpadje. “Alsof het zo heeft moeten zijn. Net op de dag dat de grote actie voor RTL Project Glimlach begint, komt het ei uit.”

Ter plekke bedenken ze dan ook een actie: iedereen kan een donatie overmaken voor het schildpadje en al het geld zal gaan naar RTL Project Glimlach, zodat met de opbrengst Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje onderzoek en projecten mogelijk kan maken om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen die onder behandeling zijn in één van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen. “Als iedereen nou twee euro, vijf euro of wat je kan missen qua geld, zou overmaken… dat zou zo geweldig zijn voor de ernstig zieke kinderen.”

 

De naam

Maar de schildpad moet natuurlijk ook een naam krijgen. En dat laat de familie Smit graag aan de donateurs over. “Mocht er iemand zijn die zegt: ‘Ik ben Henk en ik heb heel veel geld. Ik betaal gewoon in één keer tienduizend euro, zodat die schildpad Henk heet.’ Dan gaan wij dat meteen doen!”, aldus Bas.

Inmiddels staat de teller voor deze actie al op meer dan 45.000. Maar de actie is pas echt geslaagd als Bas en Nicolette álle kinderen in De Kinderziekenhuizen van Oranje een lach op het gezicht kunnen toveren. Daarom doen ze aankomende twee weken hun uiterste best om nóg meer geld op te halen voor RTL Project Glimlach. Wil jij meedoen aan de actie van Bas en Nicolette? Via deze link kan je een donatie overmaken voor het schildpadje.

 

Disclaimer: De opnames van de video's voor RTL Project Glimlach hebben plaatsgevonden voor de vierde coronagolf en/of met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

 

Doe mee aan RTL Project Glimlach en steun de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en projecten te realiseren om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen. Steun jij deze kinderen ook? Doneer dan hier.