Unibright steunt RTL Project Glimlach: ‘Het is een aansprekend doel als vader zijnde’

Eén van de partners van RTL Project Glimlach is het blockchain integratiebedrijf Unibright. Zij hebben een speciaal concept bedacht waarvan 50.000 euro van de totale opbrengst naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is gegaan. Op die manier wil Unibright helpen om onderzoek en projecten te realiseren die angst, pijn en stress verminderen bij ernstig zieke kinderen.

“Je weet gewoon dat het geld goed terechtkomt, dus de keuze was makkelijk gemaakt"

Jack Wiering, directeur van Unibright Benelux, bedacht samen met Boye Oomens ongeveer een half jaar geleden een concept genaamd ‘Unibright NFT Watches’. “We wilde iets doen voor een goed doel, maar tegelijkertijd ook een stukje branding creëren en iets maken voor onze community.” Zodoende maakten Jack en Boye samen met het bedrijf HOT&TOT driehonderd unieke horloges. Tegenwoordig zijn NFT’s, oftewel non-fungible tokens, erg populair in de cryptowereld. Het is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. “Samen met digitaal vormgever Paul Snijder hebben wij de NFT’s ontwikkeld, die zijn gekoppeld aan het unieke nummer van de horloges.”

Twee weken geleden begon de verkoop van de horloges en inmiddels zijn er al zo’n tweehonderd horloges verkocht. Mensen konden biedingen uitbrengen op de NFT’s en daarmee een horloge claimen. “Binnen de kortste keren was alles uitverkocht. Dat hadden we nooit verwacht! Supergaaf natuurlijk.”

De opbrengsten van de veiling zijn gedoneerd aan drie goede doelen. Eén van die doelen is Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Via ‘The Masked Singer’, wat Jack iedere week met zijn kinderen kijkt, kwam hij achter het bestaan van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje: “Het is een erg aansprekend doel als vader zijnde.” Daarnaast vindt hij het ontzettend belangrijk dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders van de kinderen die in ziekenhuizen verblijven, het zo goed mogelijk hebben in het ziekenhuis: “We mogen in onze handjes knijpen dat we niet in een soortgelijke situatie terechtkomen.” Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje maakt het mogelijk om de opname voor kinderen zo fijn mogelijk te maken, iets wat Jack enorm aanspreekt aan de stichting: “Je weet gewoon dat het geld goed terechtkomt, dus de keuze was makkelijk gemaakt.”

De andere twee stichtingen waar de opbrengst van de veiling naartoe is gegaan, zijn Neuromove en Kolektivo. Neuromove is een stichting voor mensen met neurologische aandoeningen die leiden tot verlamming. Zij helpen de mensen met revalideren om zodoende de mentale en fysieke gezondheid van hun cliënten te verbeteren. Stichtingen als Neuromove zijn afhankelijk van donaties: “Je kan begrijpen dat zij heel veel geld nodig hebben. Met dat in mijn achterhoofd was ook deze keuze voor mij snel gemaakt.”

De derde stichting waar de opbrengst naartoe is gegaan, is de stichting Kolektivo. Een groep vrijwilligers op Curaçao is bezig met allerlei digitale innovaties; zij steunen met hun stichting verschillende culturele projecten. Met het geld willen ze de structuren verbeteren en zorgen voor meer transparantie in de digitale wereld. “Door die combinatie én het feit dat ikzelf een aantal jaar op Curaçao heb gewoond, was het een makkelijke keuze om ook voor deze stichting te kiezen.”

Deze uitkomst van de veiling had het team van Unibright nooit durven dromen; ze hebben maar liefst drie verschillende goede doelen kunnen ondersteunen: “De Unibright community heeft dit allemaal mogelijk gemaakt. Dat vind ik echt bewonderingswaardig.”

 

Disclaimer: De opnames van de video's voor RTL Project Glimlach hebben plaatsgevonden voor de vierde coronagolf en/of met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

 

Doe mee aan RTL Project Glimlach en steun de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze stichting heeft als doel meer onderzoek en projecten te realiseren om angst, pijn en stress te verminderen bij ernstig zieke kinderen. Steun jij deze kinderen ook? Doneer dan hier.